Ултразвук на Скротум – Тестикуларен ултразвук

Ултразвук на Скротум – Тестикуларен ултразвук

ultrazvuk-na-skrotum-testikularen-ultrazvuk.jpg

Какво са тестисите?

Тестисите на мъжете (тестисите) се намират в покрит с кожата мускулен сак, наречен скротум. Тестисите правят сперматозоиди за репродукция. Те също правят мъжкия хормон – тестостерон.

Защо се прави ултразвук на тестисите?

Основната причина за скроталния ултразвук е проверка на подуване или болка. Използва се и за проверка на маси в скротума или в тестисите.

Обичайно е течността да се събира около тестиса. Това се нарича хидроцеле и не е раково. Могат да се намерят и други неща като кисти в епидидимиса („сперматоцеле“) или големи вени в скротума („варикоцеле“). Това проучване може да се използва и за гледане на твърди маси като признак на рак на тестисите.

Какво представлява ултразвука на Скротума?

Ултразвукът на тестисите се използва за оценка на почти всички проблеми в скротума, торбичката, съдържаща тестисите. Той може да открие модели от рак или ако една маса е вътречерепна, екстратестикуларна, твърда или кистозна. Използва се за усукване на тестисите и проблеми с притока на кръв в тестиса. Може да се използва за предотвратяване на смърт на тестисите.

За този тест се използва цветно-доплерово изображение. Това висококачествено цветно изображение направи ултразвука на тестисите точен и специфичен тест.

Този тест не се нуждае от подготовка. Прави се, докато легнете по гръб на изпитната маса. Скротумът се повдига върху кърпа и се прилага топъл гел, който помага да се предават звукови вълни. Преобразувателят се премества над областта за създаване на изображения.

Не се колебайте да се свържете с мен!

Ще се радвам да помогна! Обадете се на 0888 58 82 83, пишете в Facebook, на имейла или елате в кабинета (ВИЖ НА КАРТАТА)!

One comment

Leave a Reply


Copyright by dr Vasil Angelov 2021. All rights reserved | Design by EME.bg